Kan uw overlijdensrisicoverzekering voordeliger?

Kan uw overlijdensrisicoverzekering voordeliger?

Heeft u in het verleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan kan de onderstaande informatie voor u van belang zijn!

Overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een geldbedrag uitkeert indien een op de verzekering genoemde persoon voor een bepaalde tijd komt te overlijden. Vaak worden deze verzekeringen afgesloten naast een hypotheek met als doel het deels of volledig aflossen van deze hypotheek, zodat uw nabestaanden in de woning kunnen blijven wonen. Maar u kunt natuurlijk ook een andere doelstelling met deze verzekering hebben.

Premies zijn sterk gedaald!
Door verschillende oorzaken zijn de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen in de laatste jaren sterk gedaald. De premie van uw overlijdensrisicoverzekering kan hierdoor wellicht ook goedkoper uitvallen!

Niet-rokerskorting  Was u bij het aangaan van deze verzekering roker en bent u inmiddels 24 maanden of langer gestopt? Dan is de kans op een premiebesparing erg groot!

Het is niet altijd mogelijk om de verzekering elders goedkoper of tegen dezelfde voorwaarden onder te brengen, bijvoorbeeld omdat uw gezondheidssituatie is gewijzigd. Daarnaast kunnen uw doelstellingen in de tussentijd gewijzigd zijn, waardoor de huidige verzekering niet meer noodzakelijk is of wellicht aangepast dient te worden. 

Wij vragen u een keuze te maken?
Graag helpen wij u met het maken van een juiste keuze. Omdat uw huidige overlijdensrisicoverzekering u belangrijke financiële zekerheid biedt, adviseren wij u om deze niet te beëindigen zonder dat u zich over de gevolgen heeft laten adviseren.

Vriendelijk vragen wij u om altijd te reageren op deze brief, ook al heeft u verder geen behoefte aan nader advies van ons op dit gebied. U kunt uw reactie schriftelijk aan ons doorgeven of via onze internetsite.

O  U heeft geen behoefte aan advies van ons op dit gebied. Dat vernemen wij dan graag van u. Wij zullen u dan hierover verder niet meer benaderen.

O  U wilt alleen weten of uw huidige verzekering tegen hetzelfde verzekerd bedrag, resterende looptijd en tegen minimaal gelijkwaardige voorwaarden op dit moment tegen een lagere premie overgesloten kan worden. U wilt tevens weten hoeveel premie u over de resterende looptijd daarmee gaat besparen in vergelijking met de huidige premie die u nu betaalt. Onze kosten voor het maken van deze vergelijking, die wij u via mail zullen verstrekken, bedragen: € 50,-.

O  U wilt een persoonlijke afspraak, op ons kantoor of bij u thuis, voor een analyse zoals hierboven aangegeven dan bedragen de kosten hiervoor: € 150,-. 

Bijkomende kosten bij afsluiten nieuwe verzekering
Wij wijzen u erop dat wij, als gevolg van het provisieverbod dat vanaf 01-01-2013 van toepassing is, géén vergoeding meer ontvangen van verzekeraars voor het advies- en bemiddeling bij overlijdensrisicoverzekering. Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering brengen wij de volgende kosten bij u in rekening:

- éénmalige bemiddelingskosten € 97,50 in plaats van € 195,-*
- jaarlijkse beheerkosten € 25,- (prijsindexering van toepassing)
* (tijdelijk actietarief t/m 31-12-2018) 

Indien uw huidige overlijdensrisicoverzekering als zekerheid verpand is aan uw hypotheek dan kan uw hypotheekverstrekker voor de wijziging van de verpanding hiervoor kosten bij u in rekening brengt.

Heeft u vragen over bovenstaande? Dan is dit telefonisch mogelijk of nodigen wij u graag uit op ons nieuwe kantoor.

Met vriendelijke groet,

 

Hyfass Adviesgroep

 

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 12-10-2018. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie