Garantie vervallen, toch de aankoopnota bewaren

Een veel gemaakte opmerking welke ik hoor wanneer de verzekeraar bij schade of diefstal om de aankoopnota vraagt is dat deze is weggegooid omdat de garantie was vervallen, of de beschadigde of gestolen zaak toch al wat ouder was.

Mijn advies is dan ook om deze toch goed te bewaren.

Veel van onze relaties, u wellicht, heeft van mij dit advies ook al ontvangen, al was het dan vaak al te laat. Meestal heb ik u dan namelijk gesproken omdat u schade heeft aan zaken behorende tot bijvoorbeeld uw inboedel en de verzekeraar om de aankoopnota hiervan heeft gevraagd.

Want ook al is de garantie vervallen, dan houdt dit niet in dat de beschadigde zaak geen waarde meer heeft. En juist met een aankoopnota kunt u duidelijk aantonen wanneer u iets heeft gekocht en wat u hiervoor heeft betaald. Dit geldt ook bij diefstal want in dat geval kunt u eenvoudig aan tonen dat u een paar jaar geleden een nieuw horloge heeft gekocht, of de oude tablet heeft vervangen voor een nieuwe.

Bewaar zelfs de bonnen van uw wat duurdere kleding zoals bijvoorbeeld een ski- jack, stel dat u deze enige tijd later meeneemt en uw koffer wordt gestolen of raakt zoek tijdens de reis naar uw wintersportbestemming. Dan is het gewoon prettig wanneer u de bonnen kunt pakken van onder andere uw ski-jack en hiermee de schade in kan dienen. ( nadat u overigens wel aangifte heeft gedaan van inbraak / diefstal ter plaatse) bij uw reisverzekeraar.

Pak bijvoorbeeld een oude schoenendoos en doe daar de bonnetjes in van de wat kleinere aankopen. En doe de facturen van de grotere aankopen zoals uw wasmachine of laminaatvloer in een ordner. Ook een goede oplossing is het maken van foto’s of scannen van bonnetjes en deze ergens online bewaren, bijvoorbeeld in iCloud of Dropbox. Verzekeraar blij en voor u scheelt het gewoon een hoop moeite om achteraf nog zaken aan te kunnen tonen.

En zijn er verder nog vragen wat betreft schade in of om uw woning, tijdens vakantie of met uw auto. Neem gerust contact met mij op, ik help u graag!

Groetjes Ester Alberts.

Schadebehandelaar.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 05-11-2019. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie